023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo

Ako želite da obiđete Transilvaniju ne treba vam mnogo novca a Rumunija nije tako daleko. Povodom Noći veštica biće specijalnih programa i obilazaka zamkova, a ljudi iz čitavog sveta dolaze da otkriju šta se to krije iza imena grofa Drakule. Naziv Transilvanija potiče od latinskih reči i znači preko šuma”. Odnosi se na oblast centalne Rumunije, a vremenom se proširila ka zapadu. Početkom 1. veka rimska vojska pod carom Trajanom vodila je strašne bitke na ovim prostorima nekadašnje Dakije. Rimski uticaj je i danas vidljiv u konstrukcijama modernih puteva. Kako je Dakija bila bogata zlatom i solju, izgrađeni su brojni rudnici za eksploataciju. Pod pritiskom Vizgota Rimljani su napustili ovu oblast tokom vladavine Aurelija u 3. veku. Bogatstvo karpatsko-dunavske zemlje omogućilo je naseljavanje još od najstarijih vremena, pa je Transilvanija prepuna tragova života od paleolita.

Hunjad zamak  – Veruje se da je na ovom mestu Vlad proveo neko vreme svog zatošeništva. Zamak se nalazi u Hunedoari u Rumuniji, 5 sati od Bukurešta.

Snagov manastir – Legenda kaže da je sahranjen u ovom manastiru, ali tragovi grobnice nisu nikada pronađeni. Manastir se nalazi na istoimenom jezeru.

Bran zamak – Poznat kao zamak grofa Drakule, iako je Vlad ovde najmanje vremena proveo.