023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo

Letovanje u Egiptu 2021

Arapska republika Egipat je država u severoistočnoj Africi, dok se deo egipatske teritorije, Sinajsko poluostrvo nalazi na području Azije.

Nekada se u srpskom jeziku zvao Misir i taj naziv se ponegde održao u starijim knjigama i poeziji. Egipat je kolevka civilizacije i raskršće istorije, i upravo zbog toga privlači veliki broj turista iz čitavog sveta da na svom letovanju pođu na putovanje kroz prošla vremena. Slavne turističke atrakcije Egipta su više milenijuma stari spomenici, po kojima je delta Nila svetski poznata.

Prve među njima su Piramide i Sfinga u Gizi, hram Abu Simbela južno od Asvana, kompleks Karnakovog hrama u Dolini Kraljeva

Mogućnosti za letovanje, mnogobrojne aktivnosti na vodi, boravak u pustinji, jahanje kamila, vožnja brodićima po koralnim ostrvima – samo su neki od razloga zašto se prosečno 2 miliona turista godišnje odlučuje upravo za Egipat.

Egipat je postao nezaobilazna destinacija svakog turiste koji želi aktivni aktivni boravak i nezaboravne utiske sa letovanja koje će iz ove čarobne zemlje poneti sa sobom.

Egipat nisu samo piramide, faraoni i kulturno istorijski spomenici već je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.

 

  ****Hotel Marina Beach Hotelux 4* Hurgada****

Dvoje dece do 12,99 gratis u hotelu ,plaćaju samo avio karte,Animacija na srpskom jeziku

Animacija na srpskom jeziku