023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo
Lokacija: Turska
Rezervišite

Fetije, nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i peščano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz () – Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana.

Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava među 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija.Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.

Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom.Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju.

Međutim, sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva.Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na čijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište). Grad je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.