023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo

Zimovanje u Farncuskoj

zimovanje francuska

Francuska kao skijaško odredište tek počinje sazrijevati u očima naših skijaša kao jedno od najatraktivnijih skijaških destinacija u Europi. To nije ni čudo kad saznate da Francuska, kad zanemarite sve ostale turističke vrijednosti te zemlje, ima preko 100 planinskih vrhova koje prelaze visine od 3,000 metara nadmorske visine.

Ti vrhovi su poznati u skijaškom svijetu jer je snjeg na njima posebne kvalitete. Francuska se ujedno ponosi i činjenicom da je Mont Blanc, sa vrhom od 4,810 metara nadmorske visine, najviši vrh Europe. Uz sve te planinske vrhove koji su opremljeni najmodernijom tehnologijom spremni da ugoste i one najzahtjevnije skijaše, Francuska ima još najmanje dva “asa iz rukava” koji tjeraju skijaše da se iz godine u godinu odlučuju baš za skijanje u Francuskoj.

Prvi “as iz rukava” je svakako priroda u kojoj skijaši provode svoje vrijeme. Francuska (osobito planinski dio) je prepuna nacionalnim parkovima, a podnožja planina su prožeta jezerima koja nude posebnu draž u zimskim vremenima. Teško je ikome ostati ravnodušan u takvom okruženju.