023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo

Slovenija zimovanje 2019-2020

Zimovanje u Sloveniji

Slovenija broji čak duplo više skijaša i bordera u poređenju sa okolnim zemljama. Nije to toliko čudno poznaje li se činjenica da Slovenija ima odlične teritorijalne i klimatske uslove baš za ove sportove. Julijski Alpi na severozapadu i Kamniško-Savinjski Alpi na severu, predstavljaju neke od najlepših delova Slovenije, a zajedno sa Pohorjem na severoistoku, u svom okrilju kriju najveći broj vrhunski održavanih skijaških centara. Svaki od njih na poseban način pruža vrhunski zimski užitak. Sistemi za veštački sneg garantuju zabavu na snegu čak i tokom blagih zima.

U proseku skijališta se nalaze na visini od 1000 do 1900 mnv. Neke od glavnih prednosti slovenačkih ski centara su te što se gotovo svima može lako pristupiti, kao i raspoloživost modernim sistemima žičara i blizina urbanih centara. Još jedna karakteristika koja izdvaja gotovo sve slovenačke skijaške centre je ta što iako uglavnom nisu preveliki, raspolažu veoma raznolikim terenom, što dodatno uvećava doživljaj.

Kranjska Gora

Podjednako zimski i letnji turistički centar na severoistoku Slovenije, blizu granica sa Austrijom iItalijom, Kranjska Gora se graniči sa Nacionalnim parkom Triglav na jugu. Impozantni šumoviti vrhovi Julijskih Alpa, koji se protežu od Mojstrana do Rateče, i skijaške površine među njima privlače izletnike, alpiniste, bicikliste i skijaše.

Bled – Vogel, Kobla i Krvavec

U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera. Onima koji širom sveta tragaju za nečim izuzetnim, drugačijim, za lepotom i inspiracijom, mirom ili sportskim izazovima, stoje na raspolaganju brojne mogućnosti: romantična šetališta, vožnja kočijama oko jezera, vožnja tradicionalnim čamcem „pletna“ do idilične crkve na Bledskom ostrvu, poseta grandioznom zamku smeštenom na veličanstvenoj litici koja se uzdiže nad jezerom.

Bohinj – Vogel i Kobla

Nalazi se u središtu Julijskih Alpa, u triglavskom nacionalnom parku. Mestom dominira Bohinjsko jezero, a očuvana priroda pruža raznovrsne mogućnosti za odmor, uživanje i sport. Bohinj s okolinom pravi je raj za aktivnu razonodu zato što svojim jedinstvenim položajem u okviru Triglavskog narodnog parka pruža brojne mogućnosti za najrazličitije sportske aktivnosti.

Mariborsko Pohorje

Na glavnom grebenu Pohorskih planina nalazi se nekoliko atraktivnih turističkih centara, koji nude mnogobrojne aktivnosti kako leti tako i zimi. Jedan od tih centara je Mariborsko Pohorje, koji je ujedno i najveći ski centar u Sloveniji. Iako je broj turista koji u toku godine poseti ovaj turstički centar veliki, Mariborsko Pohorje je očuvalo svoju prirodnu lepotu.

Krvavec

Skijaške staze su različite zahtevnosti, te su idealne za rekreativne i iskusne, tj. profesionalne skijaše. Bogata dodatna ponuda uključuje školu skijanja, iznajmljivanje i servis skijaške opreme, poligon za trke i poligone za trening, kao i dečije igralište koje privlači skijaše početnike. Velika atrakcija na skijalištu Krvavec je i Eskimsko selo. Ugodna atmosfera, uz dobru domaću hranu i piće, nudi raznoliku skijašku zabavu zbog koje ćete se uvek vraćati na Krvavec.

Rogla

U samom srcu Pohorja, na 530 km od Beograda, nalazi se najpoznatije porodično skijalište Rogla (1517 m nadmorske visine) i banje Terme Zreče sa modernom wellness ponudom. Rogla, sa skijaškim stazama svih težina, školom skijanja, najvećim i najboljim snowboard parkom u tom delu Europe kao i sistemom za izradu veštačkog snega, može zadovoljiti i najzahtevnije rekreativne skijaše. U ponudi je hotelski i apartmanski smeštaj prilagođen potrebama skijaša i zajedno sa Termama Zreče koje su od Rogle udaljene 16 km, može ponuditi kombinaciju skijanja i opuštanja u wellnessu.

Verujemo da će vam aranžmani i ski paketi iz naše zimske ponude biti interensatni, da ćete iskoristiti pogodnosti First Minute popusta i da ćete i ove zime putovanti sa nama u neki od ski centara u Sloveniji i vratiti prepuni lepih utisaka i uspomena.