023 564 268 | 064 44 84 000 | euforijatravel@gmail.com
default-logo

Mediteranska država koja predstavlja jednu od najpoznatijih evropskih destinacija za letovanje. Iako se ubraja među manje države Evrope, karakteriše je velika različitost regija, od planina i plodnih nizija, do razuđenih obala i ostrva. Zauzima površinu od 56.542km² i u njoj živi oko 4,5 miliona stanovnika.

Na severu se graniči sa Slovenijom i Mađarskom, na istoku sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, a na zapadu sa Italijom.

Obala Hrvatske zauzima veći deo istočne obale Jadranskog mora i karakteriše je velika razuđenost, brojna ostrva, zalivi i mnoge kontinentalne destinacije za letovanje.

Najpoznatije turističke regije Hrvatske su: Dubrovnik, Makarska, Istra i Brioni, ostrva Hvar, Brač, Korčula, gradovi Split, Zagreb, Pula, Zadar…

U Hrvatskoj postoji i 8 nacionalnih parkova: Plitvička jezera, Paklenica, Risnjak, Mljet, Kornati, Brioni, Krka i Severni Velebit.

Hrvatska danas predstavlja retki spoj glamura, venecijanske arhitekture i srednjevekovne autentičnosti,koji ovu jadransku državu čine jednom od najprivlačnijih destinacija za letovanje.